De burgemeester van de gemeente Krimpen aan den IJssel, Martijn Vroom, heeft een intentieovereenkomst getekend voor een samenwerking met Bonaire met als doel het delen van kennis en ervaring voor het inrichten van een Klant Contact Centrum (KCC). Dit om de eilandbewoners te woord te staan bij vragen, klachten en opmerkingen. Ook bekijken zij de mogelijkheden voor een duurzame ambtelijke ondersteuning tussen beide KCC’s.

Krimpen aan den IJssel deelt KCC ervaring met Bonaire

KCC Bonaire SkyWalker.nl

De gemeente Krimpen aan den IJssel werkt al jaren met een KCC en heeft daardoor veel kennis van en ervaring met customer service en customer care. Onderzoek over de werking van het KCC, levert bruikbare informatie op voor Bonaire. Zo werkt het KCC in Krimpen naar tevredenheid, en blijkt maandag bijvoorbeeld een drukke dag te zijn waarop extra personeel nodig is voor het behandelen van alle opmerkingen, klachten en vragen.

Alle diensten onder één dak

De lokale overheid van Bonaire wil uit oogpunt van klantvriendelijkheid en efficiency alle diensten onder één dak samenbrengen. De meeste Nederlandse gemeenten doen dat al langer. Krimpen is bereid zijn expertise en ervaring met het eiland te delen, niet alleen met het Klant Contact Centrum, maar ook bij het digitaliseringsproces.

Eerder is Bonaire al op andere beleidsterreinen samenwerkingen aangegaan met gemeenten in Europees Nederland zoals Leiden, Alphen aan den Rijn en Rotterdam.

Een uitkomst voor verontruste eilandbewoners

Tot opluchting van het personeel van KCC Bonaire is het Centrum er overigens nog niet, want anders waren zij waarschijnlijk platgebeld door verontruste eilandbewoners. Bijvoorbeeld om te klagen over de gevolgen van alle aanmerende cruiseschepen. Met slechts twee pieren op het eiland, is er op sommige dagen dan geen plaats voor het gewone vrachtverkeer. Volgens verontruste eilandbewoners heeft dat gevolgen voor de bevoorrading van de winkels op het eiland. Dat er ook mensen zijn die het verband tussen die varende flatgebouwen en de bloemkolen niet zien, laat zien dat het leven ingewikkeld is.

De toekomst wijst het uit

Misschien komt alles op zijn pootjes terecht als het Masterplan Bonaire 2030 weer boven water komt. Met dat plan is het KCC niet meer nodig en kan Bonaire dit dus duurzaam ontbinden. Met of zonder de hulp van de gemeente Krimpen aan den IJssel.

Bron: Auke op zondag: Kralendijk aan den IJssel