chatbots-polyaiPolyAI, gespecialiseerd in ‘bedrijfsklare spraakassistenten’, heeft een opname gepubliceerd van wat er gebeurde toen Duplex, de AI-aangedreven spraakbot van Google, één van de restaurantassistenten van PolyAI belde. Hierdoor kunnen we meeluisteren in hoe een gesprek verloopt tussen twee chatbots.

De chatbots zijn inmiddels zo realistisch dat besloten is dat bots zichzelf als zodanig moeten identificeren voordat ze met een mens chatten. Google belde deze zomer via Duplex bedrijven om de openingstijden op Google Maps bij te werken. 

Dit is hoe het gesprek verliep:

 

 

Nikola Mrkšić, medeoprichter en CEO van PolyAI, schreef in een blogpost: "Voor zover we weten, is dit het eerste natuurlijk voorkomende gesprek tussen AI-stemassistenten in het wild. Ik heb nog zoiets nooit zoiets gezien en ik ben ongelooflijk trots dat PolyAI dit moment in de computergeschiedenis deelt met onze vrienden van Google." Mrkšić geeft nederig toe dat Duplex veel menselijker klinkt dan de assistent van PolyAI. Hij verwijst hierbij echter ook naar de “uncanny valley” -theorie. 

De uncanny valley theorie suggereert dat mensen tot op zekere hoogte positiever zijn over iets dat klinkt als een mens. Als het echter te veel op een mens lijkt, wordt het griezelig - een gevoel dat velen zeker over Duplex hebben gedeeld.

Lees hier het hele artikel op Artificial Intelligence News.