Amazon introduceert de zgn. ‘Dash Smart Shelf’, een slim schap met een weegschaal en wifi, die kan detecteren wanneer artikelen zoals toiletpapier, kantoorbenodigdheden en dierenvoeding bijna op zijn, en automatisch een bestelling plaatst om je voorraad aan te vullen. 

automatiseren-iot-bestellenDe introductie van dit slimme schap ligt in lijn met Amazon’s visie op het automatiseren van e-commerce. De Dash Smart Shelf werkt op AAA-batterijen of via het stopcontact. Het-automatisch-bestellende-schap is beschikbaar in drie maten, die ieder $ 19,99 kosten. De Dash Smart Shelf is op dit moment alleen nog beschikbaar voor Amazon Business-klanten.

Amazon geeft aan dat het slimme schap met duizenden producten werkt. Mensen die niet willen dat het schap automatisch iets opnieuw bestelt, kunnen hen een melding laten sturen wanneer de voorraad bijna op is.

Dit slimme schap is de nieuwste evolutie van het Dash-programma van Amazon. De Dash Replenishment Service van het bedrijf gebruikt sensoren in apparaten zoals kopieerapparaten, met een vergelijkbaar effect. 

Meer informatie via deze link.